Πρόγραμμα: Πάμε για παράσταση

 

Πάμε για παράσταση | Σκηνές από το Παγκόσμιο Ρεπερτόριο | Σεμινάριο Θεατρικής Σκηνοθεσίας | Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και ανάπτυξης των εκφραστικών μας μέσων| Εισαγωγή στον κόσμο του Κινηματογράφου | Σεμινάριο Bar Theatre in Progress | Εισαγωγή Στο Μακιγιάζ

Από τη γνωριμία της ομάδας μέχρι τη γενική πρόβα και την παράσταση, έχουμε να διανύσουμε ένα μακρύ αλλά και δημιουργικό ταξίδι. Μέσα στο χειμώνα που ακολουθεί θα μάθουμε τι πάει να πει θεατρικός αυτοσχεδιασμός και ανάλυση θεατρικού κειμένου, θα γνωρίσουμε τους μεγάλους συγγραφείς και τις διάφορες μεθόδους υποκριτικής, αλλά κυρίως θα μάθουμε να προσεγγίζουμε τους θεατρικούς ήρωες και να τους ζωντανεύουμε πάνω στη σκηνή!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Α' ΕΝΟΤΗΤΑ: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Ασκήσεις επικοινωνίας
Ασκήσεις συγκέντρωσης
Ασκήσεις ενεργοποίησης της φαντασίας
Ασκήσεις ετοιμότητας
Ασκήσεις ομαδικής δράσης

Έχουμε μαζευτεί μερικοί εντελώς άγνωστοι μεταξύ μας και προσπαθούμε να γίνουμε μια ομάδα. Δύσκολο, ε; Κι όμως όχι! Όταν όλα μοιάζουν με παιχνίδι και το βασικό τους συστατικό είναι το χιούμορ, τότε όλα δείχνουν πιο απλά. Πριν καλά-καλά το καταλάβουμε είμαστε μια παρέα!

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ: Ο ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Αυτοσχεδιασμοί με λόγο ή με παντομίμα
Κινησιολογική προσέγγιση
Αυτοσχεδιασμοί με ελεύθερο θέμα
Αυτοσχεδιασμοί με δεδομένο θέμα - «Οι δοσμένες περιστάσεις»

Από δω και πέρα μπαίνουμε στα άδυτα αυτού που ονομάζουμε «θεατρική πράξη». Η έκθεση που προκαλεί σε όλους μας πανικό μπορεί να μην είναι τόσο τρομακτική εμπειρία τελικά! Παίρνουμε όλοι μέρος στην αυτοσχέδια ιστορία και το σημαντικότερο. δεν έχουμε ακόμα κοινό! Ας το απολαύσουμε λοιπόν!

Γ' ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Η δημιουργία του θεάτρου
Θέατρο και κοινωνία στο πέρασμα των αιώνων
Οι μεγάλοι συγγραφείς
Πρωτοπόροι σκηνοθέτες
Οι σύγχρονες μέθοδοι υποκριτικής

Ας μάθουμε λίγα πράγματα για την πορεία του θεάτρου μέσα στην ιστορία. Από ποιες ανθρώπινες ανάγκες γεννήθηκε, πώς επιβίωσε, πώς εξελίχθηκε. Θα δούμε ότι οι μεγάλοι θεατρικοί συγγραφείς που κοιτάζουμε με δέος, είναι οι πιο προσιτοί και κατανοητοί σε όλο το παγκόσμιο θέατρο.

Δ' ΕΝΟΤΗΤΑ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ
Αναγνώσεις και αναλύσεις διαφόρων θεατρικών κειμένων
Τελική επιλογή έργου
Διανομή

Και πάμε στο δύσκολο μέρος της φετινής χρονιάς: την επιλογή του έργου. Διαβάζουμε, συζητάμε, αναλύουμε. Δράμα ή κωμωδία; Ρεαλιστικό ή ποιητικό; Κλασσικό ή σύγχρονο; Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή ενός θεατρικού έργου; Και η διανομή, πώς θα γίνει; Εδώ θέλει μελέτη, συζήτηση και καλή διάθεση.

Ε' ΕΝΟΤΗΤΑ: ΤΟ «ΑΝΕΒΑΣΜΑ» ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, μουσική επιμέλεια, φωτισμοί και. πρόβα.πρόβα.πρόβα!

Η πραγματική σπουδή άρχισε! Το έργο που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν μόνο μερικές λέξεις μέσα σ'ένα βιβλίο, προσπαθεί να μας αποδείξει πως πέρα από κάθε θεωρία το θέατρο είναι Δράση! Οι ήρωες ζωντανεύουν και ζητούν να μας πουν τη δική τους ιστορία. Εμείς τους ακούσαμε πρώτοι. Τώρα είναι η σειρά του κοινού!

Πάμε για παράσταση | Σκηνές από το Παγκόσμιο Ρεπερτόριο | Σεμινάριο Θεατρικής Σκηνοθεσίας | Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και ανάπτυξης των εκφραστικών μας μέσων| Εισαγωγή στον κόσμο του Κινηματογράφου | Σεμινάριο Bar Theatre in Progress | Εισαγωγή Στο Μακιγιάζ

"Περιπλάνηση"
Δικαιάρχου 106-108, Παγκράτι 11632, 210 7019616 | periplanisi@omadaplani.gr