Τι είναι η Περιπλάνηση

 

Το θεατρικό εργαστήρι Περιπλάνηση κλείνει φέτος δεκαεννέα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα της πόλης και κατάφερε να γίνει η στέγη ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν στον ελεύθερο χρόνο τους με κάτι δημιουργικό και να γνωρίσουν την τέχνη του Θεάτρου και της Υποκριτικής.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως για εμάς στην Περιπλάνηση το θέατρο είναι ο ηθοποιός και ύψιστη θεατρική εμπειρία η παράσταση, γι' αυτό και τα μέλη μας ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους συμμετέχοντας στις παραστάσεις των τμημάτων που γίνονται κάθε καλοκαίρι στο ετήσιο φεστιβάλ -μικρό φεστιβάλ της Περιπλάνησης-.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ουσιαστική γνώση των αρχών που διέπουν το Θέατρο και την Υποκριτική, όχι θεωρητικά, αλλά μέσα από την πράξη, η δε ανάλυση γίνεται μέσα από την πρόβα και όχι σε θεωρητικό επίπεδο. Έτσι τα μέλη μας έχουν την ευκαιρία μέσα από την διαδικασία των μαθημάτων, των προβών και τέλος των παραστάσεων να ζήσουν την εμπειρία της σκηνής και να νιώσουν την ουσία και το μέγεθος των παραστατικών τεχνών.

Το κάθε τμήμα ξεκινάει τη χρονιά με μία φορά την εβδομάδα, από τρεις ώρες. Είναι βασικό τον πρώτο καιρό οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με το αντικείμενο, αλλά και ο ένας με τον άλλον. Από ένα σημείο και μετά όμως, όταν πλέον η ομάδα αποκτήσει την δική της ταυτότητα, γίνεται η επιλογή του έργου ή των σκηνών και αρχίζουν οι πρόβες.

Παράλληλα, θα μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στα μονοήμερα ή διήμερα σεμινάρια (workshops) πάνω στον Αυτοσχεδιασμό, στον Κινηματογράφο (σκηνοθεσία, ο ηθοποιός μπροστά στην κάμερα, κλπ), στο Μακιγιάζ (θεατρικό, κινηματογραφικό), στην Ιστορία Θεάτρου (η γέννηση του Θεάτρου, Σαιξπηρικό Θέατρο, ρεαλιστικό Θέατρο του 20ου αιώνα, κλπ), αλλά και στο Χορό (χορογραφία).

Επίσης τα μέλη μας μπορούν δωρεάν να παρακολουθούν ειδικές προβολές ταινιών στο χώρο του εργαστηρίου, ή να συμμετέχουν σε επισκέψεις σε μουσεία ή εκθέσεις. Τέλος, στα μέλη παρέχεται θεατρική ατέλεια για ελεύθερη είσοδο στα περισσότερα θέατρα της πόλης.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα τμήματα του εργαστηρίου θα βρείτε στις επιμέρους σελίδες των προγραμμάτων.

"Περιπλάνηση"
Δικαιάρχου 106-108, Παγκράτι 11632, 210 7019616 | periplanisi@omadaplani.gr