Δελτίο τύπου

 


γιατί... για τις ελεύθερες ώρες σου
προτιμάς τo Θέατρο


Δεκαεννέα χρόνια Περιπλάνηση στην χώρα της Πλάνης
Το θεατρικό εργαστήρι Περιπλάνηση κλείνει φέτος δεκαεννέα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα της πόλης και κατάφερε να γίνει η στέγη ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν στον ελεύθερο χρόνο τους με κάτι δημιουργικό και να γνωρίσουν την τέχνη του Θεάτρου και της Υποκριτικής.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ουσιαστική γνώση των αρχών που διέπουν το Θέατρο και την Υποκριτική, όχι θεωρητικά, αλλά μέσα από την πράξη, η δε ανάλυση γίνεται μέσα από την πρόβα και όχι σε θεωρητικό επίπεδο. Έτσι τα μέλη μας έχουν την ευκαιρία μέσα από την διαδικασία των μαθημάτων, των προβών και τέλος των παραστάσεων να ζήσουν την εμπειρία της σκηνής και να νιώσουν την ουσία και το μέγεθος των παραστατικών τεχνών. Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως στην Περιπλάνηση τα μέλη μας, ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους συμμετέχοντας στις παραστάσεις των τμημάτων που γίνονται κάθε καλοκαίρι στο ετήσιο φεστιβάλ το -μικρό φεστιβάλ της Περιπλάνησης- που διοργανώνει η σχολή.

Ξεκινάμε δυναμικά τη νέα χρονιά!

Για αυτούς λοιπόν που προτιμούν το Θέατρο και την τέχνη της Υποκριτικής για τον ελεύθερο χρόνο τους, η Περιπλάνηση ξεκινάει τη χρονιά με καινούρια προγράμματα και τμήματα.

Στο χειμώνα που ακολουθεί ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει το τμήμα ή τα τμήματα που προτιμά και να ασχοληθεί με τα είδη Θεάτρου που τον ενδιαφέρουν. Το κάθε τμήμα ξεκινάει τη χρονιά με μία φορά την εβδομάδα, από τρεις ώρες. Είναι βασικό τον πρώτο καιρό οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με το αντικείμενο, αλλά και ο ένας με τον άλλον. Από ένα σημείο και μετά όμως, όταν πλέον η ομάδα αποκτήσει την δική της ταυτότητα, γίνεται η επιλογή του έργου ή των σκηνών και αρχίζουν οι πρόβες.

Επίσης, για φέτος η Περιπλάνηση ετοιμάζει καινούρια προγράμματα μικρότερης διάρκειας, μονοήμερα ή διήμερα σεμινάρια με θέματα γύρω από το θέατρο, τη σκηνοθεσία και την υποκριτική όπως Θεατρική Σκηνοθεσία, ο ηθοποιός στον κινηματογράφο, ο ηθοποιός μπροστά στην Camera, Bar Theatre, Χοροθέατρο, Μακιγιάζ (θεατρικό, κινηματογραφικό, κλπ) Ιστορία Θεάτρου (η γέννηση του Θεάτρου, Σαιξπηρικό Θέατρο, ρεαλιστικό Θέατρο του 20ου αιώνα, κλπ).

Όσο για τα Σαββατοκύριακα, γίνονται ειδικές προβολές ταινιών στο χώρο του εργαστηρίου, ή οργανώνονται επισκέψεις σε μουσεία ή εκθέσεις. Επίσης, τα μέλη μας έχουν το δικαίωμα απόκτησης θεατρικής ατέλειας για ελεύθερη είσοδο στα περισσότερα θέατρα της πόλης.

Αναλυτικές πληροφορίες για την Περιπλάνηση, τα προγράμματα της αλλά και την ομάδα Πλάνη θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: www.omadaplani.gr/periplanisi

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι:
210 7019616
Η διεύθυνσή μας είναι:
Δικαιάρχου 106-108, Παγκράτι
Ώρες γραμματείας: 11:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00.

"Περιπλάνηση"
Δικαιάρχου 106-108, Παγκράτι 11632, 210 7019616 | periplanisi@omadaplani.gr